Nederlandse bookmakers header

Bookmakers Nederland

Alle wat je moet weten over Nederlandse bookmakers.

Beste bookmakers 2021

18+ | Speel bewust | Hands24x7

BetCity

Nederlandse goklicentie
 • Volledig gelicentieerd in Nederland
 • Nieuwe en innovatieve bookmaker
 • Sportsbook via Kambi
 • Beperkt aanbod live streaming
Welkomstbonus
€20 Free Bet
Bonus claimen Ga naar website

18+ | Speel bewust

Website: betcity.nlOpgericht: 2021
Eigenaar: Betent B.V.Hoofdkwartier: Amsterdam
Betcity start
Betcity wedden
Betcity app

Samenvatting

Schrijver: Thomas Hahn Thomas Hahn

BetCity was een van de eerste wed websites in Nederland die werd gelanceerd nadat de online gokmarkt werd gelegaliseerd in Oktober 2021.

Met een unieke, frisse vormgeving verwachten we dat het door Kambi ondersteunde BetCity de komende jaren een van de bepalende spelers voor sportwedden in Nederland zal zijn.

Lees de volledige recensie

Bet365

 • Enorm aanbod
 • Geweldig cash out functie
 • De grootste gokpartij ter wereld
 • Niet de meest intuïtieve lay-out
Welkomstbonus
Wedkredieten tot wel €100
Bonus claimen Ga naar website

Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Algemene voorwaarden, tijdslimieten en uitzonderingen gelden.

Website: bet365.nlOpgericht: 2000
Eigenaar: Hillside (Sports) ENCHoofdkwartier: England
Bet365 live
Bet365 app
Bet365 wedden

Samenvatting

Schrijver: Thomas Hahn Thomas Hahn

Bet365 is met meer dan 50 miljoen gebruikers wereldwijd een begrip in de gokwereld. Ze bieden de allerbeste, grootste selectie en ongeëvenaarde mogelijkheden voor live weddenschappen. Bet365 heeft alles wat je nodig hebt als gokker.

Lees de volledige recensie

Nederlandse bookmakers voor sportwedden

Online sportweddenschappen stijgen elk jaar in populariteit, wereldwijd. Ook in Nederland. En omdat de interesse zo toeneemt, wijzigt de Nederlandse overheid de wet 'kansspelen op afstand' in 2021. Een nieuw hoofdstuk voor sportwedden in Nederland!

In oktober 2021 zullen nieuwe, interessante bookmakers de Nederlandse markt betreden. Daarom dat we op deze pagina alle informatie geven over Nederlandse bookmakers en hoe wij ze evalueren. Zo kan jij de bookmaker vinden die het beste bij jou past.

Disclaimer

Sportwedden opties zijn momenteel beperkt in Nederland. Indien u twijfelt of online wedden via bookmakers wel legaal is in uw land van verblijf, controleer dan de wetgeving voordat u zich registreert.

Sportwedden in Nederland

Veelgestelde vragen en antwoorden over Nederlandse bookmakers.

✅ Welke bookmaker is de beste Nederlandse bookmaker?

Op dit moment is Toto de enige Nederlandse bookmaker die een goklicentie voor de Nederlandse markt heeft. Wij verwachten dankzij het nieuwe wetsvoorstel, dat ingaat op 1 oktober 2021, dat nieuwe bookmakers de markt zullen betreden.

Wij evalueren alle Nederlandse bookmakers op basis van: oorsprong, aanbod, klantendienst en wed bonussen.

❓ Waarom zijn er zo weinig Nederlandse bookmakers?

Omdat online gokken via het internet bij wet illegaal is in Nederland. Op 1 oktober 2021 zal een nieuwe wet ingaan voor kansspelen op afstand.

Dankzij de huidige wetten is er is slechts één legale bookmaker in Nederland. Toto, dat deel uitmaakt van de Nederlandse Loterij, beschikt over de nodige vergunning.

Toto was lange tijd de enige legale bookmaker in Nederland, maar met de nieuwe wet verwachten we nieuwe bookmakers. Zowel Nederlandse als buitenlandse.

💡 Wat zijn de voordelen van een Nederlandse bookmaker?

Een Nederlandse bookmaker zal zijn gok aanbiedingen altijd optimaliseren voor de Nederlandse markt. Je kan bijvoorbeeld eenvoudiger wedden op kleinere competities of sporten die populair zijn in Nederland. Daarnaast zal je bij een Nederlandse bookmaker altijd een klantendienst vinden die je in het Nederlands kan helpen. Sommige internationale bookmakers bieden enkel ondersteuning aan in het Engels.

⛔️ Is sportwedden legaal in Nederland?

Nee, vandaag is online gokken nog steeds illegaal in Nederland. De huidige wetten zorgen er voor dat je enkel legaal kan wedden op sport in Nederland via Toto. Toto maakt deel uit van de Nederlandse Loterij en is de enige bookmaker die over de nodige goklicentie beschikt om sportweddenschappen aan te bieden in Nederland.

Maar niet getreurd, deze wetten staan op het punt om gewijzigd te worden. Op 1 oktober 2021 zal een nieuwe wet ingaan voor kansspelen op afstand in Nederland.

Hierdoor zal online sportwedden legaal worden en kunnen alle bookmakers een aanvraag indienen voor de nodige vergunningen. Tegen het eind van 2021 zal je dus kunnen kiezen via welke bookmaker je legaal wil wedden op sportmatchen.

💶 Is er een kansspelbelasting in Nederland?

Ja, er is een kansspelbelasting van 30,1% onder de huidige Nederlandse kansspel wetgeving. Deze belasting is enkel van toepassing als je meer dan €449 wint. De belastingplicht van deze belasting is voor de spelers zelf.

Op 1 oktober 2021 treedt er een nieuwe wetgeving voor kansspelen op afstand in werking. Hierdoor zal de kansspelbelasting dalen tot 29% en verschuift de belastingplicht van de spelers naar de bookmakers. De spelers zullen onder de nieuwe wetgeving geen kansspelbelastingen meer moeten betalen op hun sportweddenschappen.

Let op: bij het berekenen van de kansspelbelasting onder de huidige wetgeving, wordt er geen rekening gehouden met je inzet. Dit willen we even verduidelijken met twee voorbeelden.

Voorbeeld 1: Je wint een weddenschap waarbij je €100 hebt ingezet op een match met een 5.0 quotering. Deze overwinning levert een resultaat op van €500. De belasting daarop zal €150,50 zijn (30,1% van €500). Tenslotte breng je ook de inzet in vermindering.

€500 - €150,50 (belasting) - €100 (inzet) = €249,50 winst.

Voorbeeld 2: Je wint een weddenschap waarbij je €400 hebt ingezet op een match met een 1.25 quotering. Ook deze weddenschap levert een resultaat van €500 op. De belasting is ook bij deze weddenschap van toepassing en bedraagt €150,50 (30,1% van €500). Tenslotte is er ook nog je inzet.

€500 - €150,50 (belasting) - €400 (inzet) = €50,50 verlies.

➖ Moet ik de kansspelbelasting zelf betalen?

Er zijn twee categorieën kansspelbelasting aangiftes onder de huidige kansspel wetgeving.

Categorie 1: Nederlandse kansspelen
Als je wint bij een bookmaker waarvan het hoofd van de organisatie gevestigd is in Nederland, dan zal de bookmaker zelf de aangifte voor u doen. Zij storten gewoon de nettowinst, resultaat na de belasting, op uw account. De speler moet zich nergens iets van aantrekken.

Categorie 2: buitenlands kansspel
Als je wint bij een bookmaker die in het buitenland gevestigd is, moet je zelf de kansspelbelasting aangeven.

Onder de nieuwe wetgeving die in werking zal treden op 1 oktober 2021, verschuift de belastingplicht van de kansspelbelasting van de spelers naar de bookmakers. Ongeacht of je speelt bij een Nederlandse of buitenlandse bookmaker, de kansspelbelasting is voor de bookmakers. De spelers moeten geen kansspelbelastingen meer betalen en kunnen zich concentreren op sportweddenschappen winnen.

Wedden op sport in Nederland

Online wedden op sport stijgt elk jaar in populariteit wereldwijd. In Nederland zijn kansspelen op afstand illegaal, je kan enkel legaal wedden op sportwedstrijden als je inzet via Toto. Zelfs met die juridische beperking is gokken de trend in Nederland. Nederlanders spendeerden €2,5 miljard aan gokken in 2019, dat was maar liefst een stijging van 12% in vergelijking met 2015.

Het aantal personen die (illegaal) online spelen wordt geschat rond 1 miljoen, in 2016 werd het aantal online spelers geschat op slechts 400.000. Met andere woorden, steeds meer Nederlanders wedden online. Ook al is dat illegaal onder de huidige Nederlandse wetgeving. Maar om deze interesse van de bevolking tegemoet te komen, is er een wetswijziging op komst voor wedden vanop afstand. Vanaf 1 oktober 2021, wordt online sportwedden volkomen legaal via bookmakers die beschikken over een Nederlandse goklicentie.

Op 1 oktober 2021 begint de sportwedden revolutie in Nederland. Zowel voor de spelers als de bookmakers.

Op dit moment kunnen Nederlanders enkel inzetten op sport via Toto. Ook live wedden op sportwedstrijden is niet mogelijk onder de huidige wetgeving. Tijd voor een nieuw hoofdstuk voor sportwedden in Nederland. Vanaf 1 oktober 2021 kunnen Nederlanders kiezen via welke bookmaker ze zullen spelen en kunnen ze ook eindelijk live wedden op wedstrijden.

Deze online wedden modernisering brengt heel wat veranderingen en extra mogelijkheden met zich mee. Daarom dat we hieronder sportwedden in Nederland bekijken en alle criteria overlopen waarmee wij de Nederlandse bookmakers onderscheiden.

Nederlandse bookmakers 1

Met de nieuwe wetten die ingaan op 1 oktober 2021, zal de online sportwedden wereld helemaal opengaan in Nederland.

Wat zijn Nederlandse bookmakers?

Bij MyBookmakers.nl onderscheiden we Nederlandse bookmakers op verschillende manieren. De bookmaker moet niet noodzakelijk opgericht zijn in Nederland om te voldoen aan onze criteria. Hieronder overlopen we kort alle criteria waarmee wij Nederlandse bookmakers onderscheiden.

Let op: op dit moment is enkel Toto een legale bookmaker in Nederland. Deze criteria richt zich tot de bookmakers die de Nederlandse markt zullen betreden op 1 oktober 2021.

✅ Beste bookmakers Nederland - onze criteria
 • Herkomst: De bookmaker is afkomstig uit Nederland of was opgericht in Nederland.
 • Oriëntatie: De bookmaker is afkomstig uit het buitenland, maar richt zich met zijn aanbod en promoties naar Nederlandse spelers.
 • Aanbod: De bookmaker richt zich met zijn aanbod tot populaire Nederlandse sporten of biedt de mogelijkheid om te wedden op lagere Nederlandse competities.
 • Sponsoring: De bookmaker verbindt zich met de Nederlandse sport.
 • Wed bonussen: Er zijn exclusieve bonussen en promoties van de bookmaker voor Nederlandse spelers.
 • Kansspelbelasting: De manier waarop de bookmaker omgaat met de Nederlandse kansspelbelasting.
 • Taal: De Nederlandse taal is beschikbaar voor de spelers, zowel in het aanbod als in de klantendienst.
Nederlandse bookmakers 3

Wedden op sport is altijd leuker via een bookmaker die echt inspeelt op de Nederlandse sportwereld.

Is wedden op sport legaal in Nederland?

Online wedden op sportwedstrijden in Nederland is illegaal, maar er is een uitzondering. Deze uitzondering is Toto. Toto behoort tot de Nederlandse Loterij en is de enige bookmaker die over een goklicentie beschikt voor de Nederlandse markt. Omdat online wedden illegaal is in Nederland, mag Toto ook geen live weddenschappen aanbieden.

En ondanks deze wettelijke limitaties, stijgt de goksector toch jaarlijks in omzet en aantal spelers. Ongeveer 1 miljoen Nederlanders wedden online, naast online sportweddenschappen zijn ook online casino's heel populair.

Omdat de bevolking duidelijk online wil wedden en omdat de Nederlandse overheid heel wat kansspelbelastingen laat liggen met de huidige wetgeving, zal er een nieuwe wet ingevoerd worden. Op 1 oktober 2021, worden kansspelen op afstand legaal in Nederland. Zo lang er gespeeld wordt via bookmakers die beschikken over de nodige Nederlandse goklicentie.

Vanaf 1 oktober kunnen nieuwe bookmakers de Nederlandse markt betreden.

Zowel Nederlandse als buitenlandse bookmakers zullen aanvragen indienen voor een goklicentie. En omdat online wedden legaal zal zijn, zal ook live wedden mogelijk zijn. Er staat de spelers een heel interessante periode te wachten. Wij onderhouden MyBookmakers.nl dagelijks, dus we bieden altijd nieuwe bookmakers en promoties aan. We zullen wel enkel de bookmakers aanbieden die over de Nederlandse goklicentie beschikken.

Kansspelbelasting in Nederland

In Nederland is er op dit moment een kansspelbelasting van 30,1% op sportweddenschappen. Deze belasting is enkel van toepassing op een winst die groter is dan €449 en de belastingplicht is voor de spelers zelf.

Er zijn wel twee verschillende kansspelbelasting categorieën. Namelijk: Nederlandse kansspelen en buitenlandse kansspelen. Er is geen verschil in het minimumbedrag of het belastingtarief.

Het enige verschil tussen de twee categorieën is wie de aangifte en betaling doet van jouw kansspelbelasting. Als je via een Nederlandse bookmaker speelt en wint, dan zal de bookmaker zelf de aangifte in orde brengen. Jij als speler moet niets doen, buiten je winst ontvangen. Als je via een buitenlandse bookmaker speelt, dan moet de speler zelf aangifte doen en de kansspelbelasting op de winst betalen.

De kansspelbelasting wijzigt dankzij de nieuwe wetgeving.

De nieuwe wetgeving voor kansspelen op afstand zal ook de kansspelbelastingen wijzigen. Er zijn twee belangrijke veranderingen: het belastingtarief en de belastingplichtige.

Het belastingstarief daalt van 30,1% naar 29%. Daarnaast verschuift de belastingplicht van de spelers naar de bookmakers. Ongeacht of de bookmaker Nederlands is of buitenlands. De spelers moeten geen kansspelbelastingen meer betalen op hun winst en moeten zich hier dus geen zorgen meer over maken.

Als je op dit moment een kansspelbelasting moet betalen voor jouw winst bij Nederlandse bookmakers, dan houden zij deze belasting rechtstreeks af van jouw resultaat. Ze storten vervolgens de netto winst op je account. Hoe dit te werk gaat, illustreren we hieronder met een voorbeeld.

💰 Kansspelbelasting op winst - voorbeeld

Het is zeer belangrijk om als speler te weten dat onder de huidige wetgeving, de kansspelbelasting geen rekening houdt met de grootte van jouw inzet. Zodra het resultaat hoger is dan €499, dan moet de belasting geheven worden. Hierdoor kan je verlies maken op je weddenschap, ook al heb je gewonnen. Hou dus rekening met je inzet en de quoteringen van je weddenschap.

Voorbeeld 1: Winst op gewonnen weddenschap.

Inzet: €100
Quotering: 5.0x

==> Resultaat: €500
- Belasting: €150,50 (30,1%)

==> Nettoprijs: €349,50
- Inzet: €100

==> Winst: €249,50

Voorbeeld 2: Verlies op een gewonnen weddenschap.

Inzet: €400
Quotering: 1,25x

==> Resultaat: €500
- Belasting: €150,50 (30,1%)

==> Nettoprijs: €349,50
- Inzet: €400

==> Verlies: €50,50

Vanaf 1 oktober 2021, wijzigt de kansspelbelasting wetgeving. Spelers moeten vanaf dan geen kansspelbelastingen meer betalen.

Nederlandse bookmakers 2

Houd altijd rekening met de kansspelbelasting wanneer je inzet op een sportevenement.

✅ Bookmakers Nederland - samenvatting
 • In 2021 wijzigt de wetgeving voor gokken vanop afstand waardoor sportwedden volkomen legaal wordt in Nederland.
 • Online wedden op sport groeit aan populariteit in Nederland.
 • Nederlandse bookmakers zijn bookmakers die ofwel opgericht zijn in Nederland of zich focussen op Nederlandse spelers.
 • De kansspelbelasting is voorlopig nog steeds een belangrijke factor waarmee de spelers rekening moeten houden wanneer ze wedden op sportevenementen.
 • Vanaf 1 oktober 2021, kunnen Nederlandse en buitenlandse bookmakers een vergunning aanvragen voor een Nederlandse goklicentie.