Gratiswedden header

Gratis wedden

Free bets, gratis speelkrediet en cashback bonus.

Free bet bonus

De free bet, ofwel de gratis weddenschap bonus, is één van de meest populaire sportwedden bonussen. De reden waarom is niet ver te zoeken: je krijgt de kans om te wedden op sportevenementen zonder dat je jouw eigen geld moet gebruiken.

Er zijn verschillende soorten gratis weddenschap bonussen die de bookmakers aanbieden. Er bestaan free bets voor zowel nieuwe spelers als bestaande spelers. Hieronder geven we je een overzicht van de verschillende varianten van de free bet.

Disclaimer

Sportwedden opties zijn momenteel beperkt in Nederland. Indien je twijfelt of online wedden via bookmakers wel legaal is in uw land van verblijf, controleer dan de wetgeving voordat u zich registreert.

Gratis wedden FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden over gratis wedden en free bets.

🎁 Wat is een free bet?

Free bets ofwel gratis weddenschappen, zijn weddenschappen die je kunt plaatsen zonder dat je je eigen geld moet gebruiken. Free bets zijn bonussen die heel populair zijn bij zowel de spelers als de bookmakers. Vooral voor spelers is zo’n gratis weddenschap bonus een heel fijne en risicoloze manier om te proeven van de wereld van het online sportwedden. De free bet bonus heeft een heleboel verschillende varianten, van de simpele free bet tot de meer complexe sport wedden bonussen.

💡 Hoe werkt een free bet?

Bookmakers geven Free bets, ofwel gratis weddenschappen, aan hun spelers als een mooie bonus. Dan krijg je ofwel een voucher met daarop een voucher code of ze geven je rechtstreeks krediet op je account waarmee je dan kan wedden. De sportweddenschappen die je kan plaatsen met je free bets zijn ofwel vrije keuze of vooraf bepaald. De inzet wordt dan betaald door de bookmaker zelf. Als jij een bedrag wint dat groter is dan de inzet die de bookmaker betaalde, dan ontvang jij gebruikelijk dat gewonnen deel als echt geld op jouw account.

Voorbeeld: als je een €5 free bet inzet op een match met een 2,5 quotering en je wint. Dan win jij €7,5 (€12,5 - €5 inzet).

❓ Hoe krijg ik een free bet?

Er zijn verschillende manieren om free bets te ontvangen.

 • Als nieuwe speler ontvang je gratis weddenschappen als welkomstbonus wanneer je jezelf registreert bij de bookmaker.

 • Als bestaande speler kan je free bets ontvangen als deel van een loyaliteitsbonus.

 • Je kan free bets winnen of krijgen ter vervanging voor een verloren weddenschap waarop je een weddenschap verzekering had.

🎟 Wat is een gratis wedden zonder storten bonus?

Een no deposit free bet, ofwel gratis wedden zonder storten, is een gratis weddenschap bonus die je krijgt zonder dat je daarvoor eerst zelf geld moet storten op je account. Dergelijke bonussen zonder storten worden vaak gegeven aan bestaande spelers als een beloning voor hun loyaliteit aan de bookmaker. Maar free bets zonder storting worden ook aangeboden door bookmakers aan nieuwe spelers.

✅ Wat is een deposit free bet?

Een deposit free bet is, in tegenstelling tot de no deposit free bet, wel verbonden aan een storting. Deze bonus wordt vaak aangeboden aan zowel nieuwe als bestaande spelers. Bookmakers geven je free bets als je een bepaald bedrag stort op uw account.

Bijvoorbeeld: Stort nu €50 op uw account en ontvang €10 aan free bets. Dus zodra je de voorwaarde hebt nagekomen om €50 te storten op je account, dan zal je die €10 gratis weddenschap bonus automatisch ontvangen op jouw account.

💰 Kan zo’n free bet uitbetaald worden?

Normaal gezien kunnen gratis weddenschap bonussen nooit rechtstreeks uitbetaald worden. Je moet altijd eerst de waarde van je free bet inzetten op een sportweddenschap en eventueel andere bonusvoorwaarden nakomen. Met andere woorden, je moet de free bet omzetten in echt geld door ze in te zetten op sportevenementen. Pas daarna kan je de winst die je gemaakt hebt via deze gratis sportweddenschappen, laten uitbetalen door de bookmaker. Deze winst wordt dan ook uitbetaald zoals iedere normale weddenschap met echt geld.

Wat zijn free bets?

Gratis wedden, dat klinkt bijna als te mooi om waar te zijn.
Dat klopt, maar toch is het de realiteit. Het is zelfs een heel populaire realiteit, want free bets zijn de meest voorkomende promoties die aangeboden worden door de sport bookmakers.

Zitten er addertjes onder het gras?
Nee, absoluut niet. Er zijn wel vele variaties binnen de gratis weddenschap bonussen en sommige, maar zeker niet alle, free bets zijn verbonden aan enkele bonusvoorwaarden. De bookmakers zijn ook verplicht om hun bonusvoorwaarden duidelijk te communiceren, dus als jij de voorwaarden grondig naleest dan kunnen er ook geen onaangename verrassingen opduiken.

Maar waarom zouden deze bookmakers nu gratis wedden bonussen geven aan de spelers?
Het antwoord op die vraag is zeer eenvoudig. Het is de perfecte win-win. De spelers kunnen zonder risico ervaring opdoen bij de bookmaker EN krijgen de kans om winst te maken zonder hun eigen geld op het spel te zetten. De bookmakers krijgen dan weer de kans om jou te overtuigen om via hun diensten te wedden.

Free bets als welkomstbonus zijn een win-win situatie voor zowel de spelers als de bookmakers.

En hoe speel ik dan met zo’n free bet?
Bookmakers geven deze gratis bonus ofwel in de vorm van een voucher met daarop een vouchercode of ze geven rechtstreeks krediet op uw account waarmee u dan kan wedden. De sportweddenschappen die je kunt plaatsen met je free bets zijn ofwel vrije keuze of vooraf bepaald. De inzet wordt dan betaald door de bookmaker zelf. Als jij een bedrag wint wat groter is dan de inzet die de bookmaker betaalde, dan ontvang jij gebruikelijk dat gewonnen deel als echt geld op jouw account.

Het aanbod van de bookmakers in Nederland is groot en divers. Daarom leggen wij bij MyBookmakers.nl alles over de free bets uit aan jou. We staan stil bij alle varianten van de gratis weddenschap bonus en geven jou tips over de aspecten waarop je moet letten bij het online wedden. En natuurlijk doorlopen we de beste gratis wedden bonussen binnen de Nederlandse markt.

💰 Free bets als welkomstbonus

De free bets waarmee je gratis kan wedden via de bookmakers, worden vaak aangeboden als een onderdeel van een welkomstbonus. Maar er zijn ook bookmakers die welkomstbonussen aanbieden die exclusief bestaan uit free bets.

Er is ook een onderscheid tussen gratis weddenschappen die aangeboden worden als een no deposit free bet en een deposit free bet. Bij de no deposit free bet, kan je dus met free bets spelen zonder dat je eerst geld moet storten op jouw account. De deposit free bets vereisen dus wel dat je eerst geld stort op je account, om dan de gratis bonus te ontvangen.

Klik hier voor een overzicht van de beste welkomstbonussen en stortingsbonussen.

Bookmakers met i DEAL 2

Free bets zijn de meest populaire bonus onder spelers. Geen risico, maar wel al de winst.

Alle free bet varianten

Het aanbod van gratis wedden bonussen is groot en ze worden aangeboden aan zowel de nieuwe spelers als de bestaande spelers.

Sommige bonussen worden aangeboden als een welkomstbonus voor nieuwe spelers, andere bonussen hebben als doel om de spelers te behouden. Hieronder bespreken we de meeste belangrijke gratis wedden categorieën.

Free bets

Een Free bet, ofwel gratis weddenschap, is precies wat je denkt dat het is. Je kunt in plaats van je eigen geld, een free bet gebruiken om in te zetten op een sportevenement. De inzet wordt dus betaald door de bookmaker. Als je verliest dan heb jij geen geld verloren omdat het een free bet was en als je een bedrag wint die groter is dan de inzet die de bookmaker betaalde, dan ontvang jij gebruikelijk dat gewonnen deel als echt geld op jouw account.

Een free bet heeft een vaste waarde zoals € 5 of € 10 en afhankelijk van de bonus zal je één of meerdere free bets met vaste waarde ontvangen. Zo’n gratis weddenschap wordt ingezet door ofwel een ontvangen bonus code in te geven of door te klikken op het gratis wedbriefje om aan te geven dat je voor die weddenschap een free bet wil gebruiken. Er zijn vaak bonusvoorwaarden die bepalen waar een gratis weddenschap kan ingezet worden. Vaak zijn free bets verbonden aan specifieke sportevenementen.

🎁 Voorbeeld van een free bet

Free bet voorbeeld:

Je krijgt een free bet ter waarde van € 5 waarmee je kunt wedden op wedstrijden binnen de Eredivisie. Deze free bet heeft dus de voorwaarde dat ze enkel ingezet kan worden voor wedstrijden van de Eredivisie, maar je kunt wel kiezen uit alle wedstrijden van de Eredivisie.

Als jij dan een Eredivisie wedstrijd kiest met een quotering van 2,5 en je wint, dan ontvang jij € 7,5 echt geld op jouw account. Dat is dan € 12,5 - € 5 inzet. Dat is dus een potentiële opbrengst van € 7,5, zonder dat jij het risico loopt om echt geld te verliezen.

Gratis speelkrediet

Een populaire variatie binnen de gratis weddenschap bonus is free credit, ofwel gratis speelkrediet.

Je ontvangt krediet waarmee je gratis kunt wedden op sport evenementen. Het grote verschil met de klassieke free bet, is dat het bedrag van jouw gratis weddenschap niet vast staat. Jij beslist zelf hoeveel krediet je wil inzetten. De opbrengsten van het gratis speelkrediet kunnen wel verbonden zijn aan andere voorwaarden die de bookmaker heeft bepaald voor de bonus.

Risk-free bet

Een risk-free bet ofwel een risicoloze Weddenschap, wordt vaak verward met een free bet. Maar ze verschillen wel degelijk van elkaar, het grote verschil is dat je bij een risk-free bet met jouw eigen geld speelt. Bij een free bet krijg je van de bookmaker ofwel gratis weddenschappen of gratis krediet om mee te spelen. Bij een risk-free bet laat je jouw weddenschap verzekeren door de bookmaker. Dat houdt in dat als je die weddenschap verliest, de bookmaker jouw inzet zal terugbetalen. Maar een risicoloze weddenschap vereist wel dat je met je eigen geld speelt en dat je dus eerst geld moet storten op jouw account.

Cashback bonus

Een populaire variant van de risk-free bet. Bij een cashback bonus speel je dus met je eigen geld, maar zonder risico. Indien je jouw weddenschap verliest, dan zal de bookmaker jouw inzet terugstorten op jouw account. Dat bedrag wordt heel vaak gestort in de vorm van een free bet.

💡 Free bet als cashback voorbeeld

Als je €25 inzet op een match die gemarkeerd is als een gratis weddenschap promotie en je verliest, dan ontvang je een €25 free bet als compensatie voor jouw verlies.

Het verschil tussen een cashback free bet en een klassieke risk-free bet is duidelijk. Bij een risicoloze weddenschap, krijg je jouw inzet terug als geld. Bij de cashback free bet, krijg je jouw inzet terug in de vorm van een free bet.

Kopie von Ohne Titel 3

Elke soort free bet is in principe een gratis kans om winst te maken.

Hoe vind ik de beste gratis wedden bonus?

Zoals we hierboven reeds besproken hebben, zijn er dus een aantal verschillende free bet varianten. Maar welke bookmakers bieden jou nu de beste gratis wedden bonussen aan? Hieronder doorlopen we alle factoren die belangrijk zijn in een gratis weddenschap bonus. Zo kan jij zelf bepalen welke bonus voor jou de beste is.

💰 De beste free bet bonus - onze criteria
 • Bonusbedrag (wat is de waarde van de gratis weddenschap?)
 • Bonusvoorwaarden (wat zijn de inzetvereisten en bonusvoorwaarden van de free bet?)
 • Welkomstbonus (is de gratis weddenschap een onderdeel van de welkomstbonus?)
 • De frequentie (hoe vaak worden free bets aangeboden door deze bookmaker?)
Owlie bookmaker bonussen vinden nl

Free bets met of zonder storten?

Free bets worden soms aangeboden zonder dat een storting vereist is, maar soms moet je wel eerst storten op je account. Een voorbeeld van een no deposit free bet is dat je simpelweg een gratis weddenschap ontvangt ter waarde van € 5. De andere aanbieding, een deposit free bet, is bijvoorbeeld dat je een free bet ter waarde van € 10 ontvangt nadat je eerst € 50 gestort hebt op jouw account. Zowel no deposit free bets als deposit free bets zijn bonussen die aangeboden worden aan nieuwe en bestaande spelers.

Voor de meeste spelers is gratis wedden zonder storten, hun favoriete vorm van de free bet. Hoe kan dat ook anders. Je hoeft zelf geen geld te investeren, maar toch krijg je de kans om gratis te wedden via de bookmaker free bets. Deze gratis weddenschappen kan je dus omzetten in echt geld als je de bonusvoorwaarden vervult. Je maakt dus kans om echt geld te winnen, zonder zelf een euro te riskeren.

No deposit free bets hebben vaak wel hogere inzetvereisten dan de klassieke free bets. Daarnaast zijn gratis weddenschappen zonder storten vaak minder waard dan deposit free bets.

Klik hier voor een overzicht van de beste no deposit bonussen in Nederland.

💡 Free bets zonder storten - tips
 • Let altijd op de voorwaarden van een free bet. Er zijn heel wat verschillende inzetvereisten verbonden aan gratis weddenschappen. Zo kan er een minimum quotering van toepassing zijn, maar bijvoorbeeld ook een maximum inzet (wat vaak een vast onderdeel is van de klassieke free bets).
 • De winst van de gratis weddenschap wordt vaak in vermindering gebracht met de inzet of waarde van de free bet. Als je een gratis weddenschap wint ter waarde van € 5 tegen een quotering van 2,5, dan ontvang je geen € 12,50 op jouw account. Je zal € 7,5 ontvangen omdat de waarde van de free bet niet meetelt. Om de waarde van je gratis weddenschap om te zetten in echt geld, moet je gebruikelijk wedden op een sportevenement die een minimum quotering heeft van 2,00.
 • Net zoals gratis weddenschappen minimum limieten hebben, hebben ze gebruikelijk ook een maximumlimiet. Dat wil zeggen dat je niet kunt inzetten op wedstrijden met torenhoge quoteringen of bet builders kunt spelen waarbij je een minimum inzet kan omtoveren in een winst van een paar duizend euro. Bekijk dus zeker altijd de inzetvereisten om na te gaan wat de maximum quotering of maximum uitbetaling van de free bets zijn.
 • Vaak kunnen gratis weddenschappen niet rechtstreeks uitbetaald worden. Gebruikelijk door de bonusvoorwaarden die verbonden zijn aan de free bets.
Bookmakers met i DEAL 1

Je moet niet eens geld storten op je account om te genieten van een no deposit free bet.

✅ Free bets - samenvatting
 • Free bets zijn de meest populaire sport weddenschap bonussen, omdat iedereen gratis wil wedden.
 • Free bets worden ook gratis weddenschappen genoemd.
 • Gratis weddenschappen zijn vaak verbonden aan bonusvoorwaarden zoals een storting van eigen geld. Maar er zijn ook no deposit free bets.
 • Vaak worden de opbrengsten van de gratis weddenschappen uitbetaald als echt geld. Maar bij sommige bookmakers zijn de opbrengsten onderworpen aan bepaalde bonusvoorwaarden.