18 wat kost gokken jou logo

Gokadvertenties aanwezig. Opt-out voor deze site? klik hier

TOTO Account aanmaken 4
Nieuws

Een TOTO account aanmaken in 8 stappen

Bookmaker nieuws 7 februari 2024

Een account aanmaken bij TOTO of eigenlijk bij elke Nederlandse bookmaker is soms best wel een proces. Dit heeft alles te maken met de strenge regelgeving waar legale bookmakers in Nederland aan moeten voldoen. In dit artikel lees je stap voor stap hoe het registratieproces in zijn werk gaat en waarmee je rekening moet houden.

Een TOTO account aanmaken in 8 stappen (video)

TOTO Welkomstbonus

Wed € 10
krijg
€ 50

Bij TOTO ontvang je een welkomstbonus van € 50 aan Free Bets en hoeft daar zelf maar € 10 voor te storten en in te zetten.

Om deze welkomstbonus te ontvangen moet je eerst een account aanmaken bij de bookmaker. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe je dit doet.

Klik op de groene knop als je direct door wilt gaan met registreren.

Ontvang € 50 aan Free Bets

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ Deelname actie 24 jaar of ouder.


Registreren bij TOTO

Registreren bij TOTO in 8 stappen

Het aanmaken van een account bestaat bij TOTO uit twee onderdelen:

 • Registreren
 • Identiteitsverificatie

We doorlopen hier eerst de registratie. Klik hier als je direct door wilt naar uitleg over het verificatieproces.

1

Claim je TOTO welkomstbonus via Mybookmakers.nl

Via Mybookmakers.nl claim je jouw bonus. De link hiervoor vind je boven- en onderaan dit artikel. De TOTO welkomstbonus bedraagt maximaal € 50 en ontvang je na registratie.

Klik op de ‘Claim mijn bonus’ knop en wordt doorverwezen naar de registratiepagina van TOTO.

2

Start het registratieproces

Je komt nu uit op de website van TOTO. Klik hier op de oranje knop met de tekst ‘Registreer hier!’. Nu krijg je de keuze uit twee verschillende mogelijkheden:

 • Registreer met iDIN
 • Registreer handmatig

Wij adviseren om het registratieproces te voltooien door gebruik te maken van IDIN. Dit is een veilige en betrouwbare verificatie en inlogmethode waarbij een koppeling wordt gemaakt met je bank. iDIN is gebaseerd op iDEAL en maakt gebruik van dezelfde beveiligingstechnieken en registratie via iDIN gaat aanzienlijk sneller dan handmatige registratie.

Registratie maakt het registratieproces een stuk eenvoudiger dan als je kiest voor handmatige registratie. Maar natuurlijk kan je er bij TOTO ook voor kiezen om je handmatig te registreren. Hou er wel rekening mee dat je dan veel informatie moet invullen die met IDIN registratie al voor je wordt ingevuld.

3

Registreer met iDIN

Uit de twee opties selecteer je iDIN en selecteer je in het drop-down menu de bank waarmee je wilt valideren. Dit moet een bank account zijn wat op jouw naam geregistreerd staat. In ons voorbeeld selecteren we ABN Amro.

Klik vervolgens op de oranje knop met de tekst ‘Registreer met iDIN’. Je wordt nu automatisch doorverwezen naar je bank.

4

Inloggen bij bank

Je logt nu bij je bank in met de inlogmethode die bij jou bank gebruikelijk is. Dit kan bijvoorbeeld, afhankelijk van je bank, via een reader of mobiele telefoon zijn.

In dit voorbeeld maken we gebruik van de ABN Amro Reader en vullen ons rekeningnummer en pasnummer in en vragen via onze reader een responscode op die we vervolgens in het respons veld invullen en klikken op ‘volgende’.

De bank haalt vervolgens je gegevens op en laat je naam, adres, geboortedatum, geslacht en e-mailadres zien zoals die bij de bank bekend zijn. Er wordt aangegeven dat je op het punt staat deze gegevens te delen met de Nederlandse Loterij Organisatie B.V.

Als je gegevens kloppen klik je in ons voorbeeld op ‘Versturen’.

5

Een account aanmaken

Nadat de gegevens zijn verstuurd, keer je terug naar de TOTO pagina en kan je daadwerkelijk beginnen met het aanmaken van een account.

Je vult nu je e-mailadres in en kiest een wachtwoord. Het wachtwoord moet bestaan uit tenminste 12 karakters, één hoofdletter en één cijfer bevatten.

Klik op de oranje knop met ‘Registreer’ zodra je je gegevens hebt ingevuld.

6

Persoonlijke gegevens opgeven

Een aantal van je gegevens zullen door de koppeling met je bank al ingevuld zijn, een aantal andere persoonlijke gegevens zal je nog moeten opgeven.

Allereerst vul je je voornamen én je roepnaam in. Let op! De voornamen die je invult moeten overeenkomen met de voornamen op je ID-bewijs. Klik zodra je dit hebt gedaan druk je op de oranje knop ‘Verder’.

In de volgende schermen vul je je geboorteplaats, telefoonnummer en BSN/persoonsnummer in.

Je Burgerservicenummer (BSN), naam en geboortedatum wordt eenmalig doorgestuurd naar Cruks. Dit is het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen. Hier wordt gecontroleerd of je voor jezelf een speelpauze hebt ingelast. Als dit het geval is, kan je voorlopig nog niet spelen. TOTO geeft aan dat je BSN uit hun systeem verwijderd wordt zodra de controle is voltooid.

7

Rekeningnummer opgeven

Tenslotte wil TOTO ook nog graag je rekeningnummer weten. Hier vul je het IBAN-nummer in van de bankrekening die je wilt gebruiken om met TOTO te spelen. Eventuele winsten zullen ook op dit rekeningnummer uitgekeerd worden. Er zijn een aantal voorwaarden gekoppeld aan het rekeningnummer:

 • Het moet een privé rekeningnummer zijn (niet zakelijk).
 • De rekening moet bij een Nederlandse bank zijn.
 • Je eerste storting moet van deze bankrekening komen.
8

Voorwaarden, privacy en bevestigen

In de laatste stappen geef je aan akkoord te gaan met het deelnemersreglement van TOTO. Via de link ‘deelnemersreglement’ kan je deze voorwaarden in detail lezen. Ook verklaar je dat:

 • Je het account alleen voor eigen gebruik zult gebruiken.
 • Je handelsbekwaam bent.
 • Je weet wat verantwoord spelen inhoudt.
 • Je niet schuldig zult maken aan criminele activiteiten.
 • Je weet dat spelregels en bepalingen vooraf bekend gemaakt zijn.
 • Je weet hoe kansspelbelasting geheven wordt.
 • Je weet hoe je in contact kunt komen met TOTO voor vragen.

Nadat je dit alles hebt geaccepteerd door de 2 vakjes aan te vinken, ontvang je een bevestigingsmail in het door jou opgegeven e-mailadres.

Ga naar je mailbox en gebruik de link in de mail die je van TOTO hebt ontvangen om je account te bevestigen. Let op! Het kan zijn dat de mail in je ‘spam mail’ beland, kijk hier dus ook wanneer je de mail niet ontvangt.

Start je TOTO registratie
Noah Leermans

Noah Leermans

Weet je nu alles wat je wilde weten om bij TOTO te beginnen met spelen? Claim dan via de rode knop hieronder je Free Bets t.w.v. € 50, voltooi je registratie en begin met spelen. Als je nog wat uitleg wilt krijgen over het verificatieproces, scroll dan naar beneden.

TOTO Verificatie

Verificatie bij TOTO

Je TOTO account is nu aangemaakt. TOTO wil nu alleen nog controleren of je echt bent wie je zegt te zijn. Hiervoor doorloop je een aantal verificatiestappen.

1

Log in

Allereerst log je in met de door jou aangemaakte accountgegevens. Je gebruikt dus de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je bij het aanmaken van je account hebt ingevuld.

2

Identiteitsbewijs uploaden

Je krijgt nu gelijk een scherm te zien waarin wordt gevraagd om een identiteitsbewijs te uploaden. Dit mag een rijbewijs, paspoort of ID kaart zijn.

Wanneer je een rijbewijs of ID-kaart gebruikt moet je een foto van zowel de voorkant als de achterkant van je identiteitsbewijs maken. Ook moeten de hoeken en randen goed in beeld zijn en is het belangrijk dat je geen gegevens afdekt.

Wanneer je een paspoort gebruikt hoef je alleen de voorkant van je paspoort (waarop je pasfoto te zien is) te maken en uploaden. Ook hier moet je ervoor zorgen dat alle hoeken en randen goed in beeld zijn en dat je geen gegevens afdekt.

Let op! Je foto moet in JPG, JPEG of PNG formaat worden opgeslagen. Andere bestandsformaten worden niet geaccepteerd.

Zodra je je foto(s) hebt gemaakt kun je deze uploaden door op ‘Document uploaden’ en het groen rondje met plusje te klikken. Je wordt nu doorverwezen naar de verificatietool van TOTO.

3

TOTO verificatietool

TOTO heeft voor de verificatie van je identiteit een tool ontworpen die gericht is op het bevestigen van je identiteit en bescherming tegen identiteitsdiefstal. De tool loodst je door de volgende stappen:

 • Selecteer het land waarvan je jouw identiteitsbewijs hebt ontvangen. Als jij een Nederlands paspoort, ID-kaart of rijbewijs hebt, selecteer je hier dus Nederland.

 • Kies vervolgens welk type identiteitskaart je wilt uploaden: paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

 • Vervolgens selecteer je hoe je je identiteitsbewijs wilt uploaden: via mobiel, door een foto te maken met je webcam of door een bestand via je toestel te uploaden.

 • Upload je identiteitsbewijs door voor één van deze upload methodes te kiezen. Vervolgens wordt de beeldkwaliteit van je identiteitsbewijs gecontroleerd, is deze in orde? Dan is deze stap ten einde. Let op! Dit kan een paar minuten duren, sluit je browser niet terwijl deze stap bezig is.

Je krijgt nu het ‘Je upload is gelukt’ scherm te zien. Klik op knop ‘Terug naar overzicht’. Je ziet nu dat je Identiteit verificatie in behandeling is (in review).

Terwijl TOTO jouw identiteitsbewijs controleert, kan je zelf verder met het instellen van je speellimieten door eerst op ‘Verder’ te klikken en vervolgens ‘Stel limieten in’.

4

Limieten instellen

De limieten zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat je niet onverantwoord veel geld inzet via TOTO en niet onverantwoord veel tijd besteed aan het wedden op sport.

In de volgende stappen stel je achtereenvolgens drie limieten.

 • Opwaardeerlimiet
 • Walletlimiet
 • Tijdslimiet
5

Opwaardeerlimiet

Allereerst stel je de opwaardeerlimiet in. Deze limiet bepaalt hoeveel geld je maximaal in je TOTO wallet kunt storten. Je kunt een limiet per dag, week of maand instellen. De opwaardeerlimiet wordt elke dag om 03.00 uur gereset. Voor de week limiet wordt dit in de nacht van zondag op maandag gedaan en voor de maandlimiet de eerste dag van de maand om 03.00.

Je selecteert een door TOTO vooraf ingevuld bedrag of typt zelf een bedrag in. Vervolgens selecteer je of de limiet geldt per dag, week of maand en klikt op ‘Stel limiet in’.

6

Walletlimiet

Je gaat nu automatisch door naar de tweede limiet: de walletlimiet. Met deze limiet stel je in hoeveel geld je maximaal in je TOTO wallet wilt hebben staan. Op het moment dat je een bedrag wint dat ervoor zorgt dat er meer dan dit bedrag in je wallet komt te staan zal TOTO alles boven deze limiet automatisch overmaken naar je bankrekening.

Je kiest weer een vooraf ingesteld bedrag of vult zelf een walletlimiet van tussen de € 5 en € 99.999 in. Klik vervolgens weer op ‘Stel limiet in’ om door te gaan naar de derde limiet.

7

Tijdslimiet

De derde en laatste limiet die je instelt, is de tijdslimiet. Hier geef je op hoeveel tijd je per dag maximaal ingelogd kunt zijn bij TOTO Sport en Casino. Zodra deze tijd voorbij is kan je niet meer storten of spelen voor geld. De tijdslimiet wordt dagelijks om 01.00 gereset.

Je kiest voor één van de vooraf ingestelde tijdsperiodes of vult zelf een tijdslimiet in. Je stelt hiermee het aantal uren per dag in. Dus als jij ‘4’ ingeeft, betekent dit dat je maximaal 4 uur per dag kunt spelen bij TOTO Sport en Casino.

8

Limieten bevestigen

Nadat je de drie limieten hebt ingesteld krijg je een overzicht van de door jouw opgegeven limieten te zijn en bevestig je deze door op de ‘Bevestig limieten’ knop te drukken.

Deze limieten kan je op een later moment altijd nog aanpassen.

9

Goedkeuring afwachten

Nadat je al je gegevens hebt opgegevens en je voorkeuren hebt doorgegeven is het wachten op goedkeuring door TOTO. De bookmaker gaat nu al je gegevens controleren en over het algemeen zal je registratie binnen 48 uur worden goedgekeurd. Bij ons was dit binnen 5 uur al het geval.

Het kan voorkomen dat TOTO je om extra gegevens vraagt zoals bijvoorbeeld een nieuwe foto van je identiteitsbewijs indien de kwaliteit van het toegestuurde document onvoldoende was.

Je ontvangt een email zodra TOTO je account heeft geactiveerd.

TOTO wedden

Begin met spelen bij TOTO

Zodra je account is aangemaakt maak je een eerste storting met je bank en kan je vervolgens je welkomstbonus claimen. Hoe je dit doet leggen we stap-voor-stap uit in ons TOTO Bonus inzetten artikel.

In dit artikel leer je:

 • Hoe je de eerste keer een storting maakt.
 • Hoe deze storting invloed heeft op je welkomstbonus.
 • Hoe je de welkomstbonus ontvangt
 • Hoe je de welkomstbonus kunt inzetten

Ontdek het hier in ons TOTO Bonus inzetten: zo doe je dat artikel .

Weet je al hoe dit werkt? Claim dan je bonus via de groene knop hieronder:

Sportbonus:

Wed € 10
krijg
€ 50

Rondspeelvoorwaarde: 1x bonusbedrag Minimale odds: 1.50 Bonus code : -

TOTO: Nederlandse betrouwbaarheid
Noah Leermans

Noah Leermans

TOTO is de oudste bookmaker van ons land en was lange tijd de enige bookmaker die in ons land legaal mocht opereren. Wil je weten hoe TOTO zich vandaag verhoudt tot de andere bookmakers? Lees dan ook onze TOTO Review waarin wij de proef op de som namen

Lees in onze review informatie over:

 • Bonussen en promoties
 • Aanbod van sporten en wedstrijden
 • Betaalmethodes
 • Veiligheid
 • Registratie
TOTO Review samenvatting
Ook registreren bij een andere bookmaker?
Noah Leermans

Noah Leermans

Hongerig naar meer welkomstbonussen of wil je om een andere reden (ook) bij andere bookmakers registreren?

Via de links hieronder ontdek je het registratieproces van andere bookmakers: