Stortingsbonus header

Stortingsbonus

Een overzicht van de beste stortingsbonus varianten en de welkomstbonus.

Stortingsbonus voor online sport wedden

De stortingsbonus, ofwel deposit bonus, is waarschijnlijk de meest populaire sportwedden bonus bij de spelers. Zeker omdat er een groot aantal varianten bestaan binnen de deposit bonus. Maar de essentie van deze bonus is dat je een toeslag ontvangt op jouw storting.

Alle varianten van de stortingsbonus hebben een verschillende functionaliteit en premie. Ook de bonusvoorwaarden kunnen verschillen. Daarom geven we u hieronder een overzicht en een woordje uitleg bij de verschillende varianten van de stortingsbonus.

Disclaimer

Sportwedden opties zijn momenteel beperkt in Nederland. Indien u twijfelt of online wedden via bookmakers wel legaal is in uw land van verblijf, controleer dan de wetgeving voordat u zich registreert.

Stortingsbonus FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden over bookmaker stortingsbonussen.

🎁 Wat is een stortingsbonus?

Een stortingsbonus, ofwel deposit bonus, is een promotionele actie die bookmakers aanbieden. Als je geld stort op uw account, dan geven zij u een extra toegift om uw startsaldo aan te dikken. Bij een stortingsbonus, vermenigvuldigen de bookmakers gebruikelijk uw eerste storting met een bepaald percentage. Een klassieke deposit bonus heeft vaak een bonuspercentage van 100% op een storting tot maximum €100. In het geval van die bonus, start de speler met een speelkrediet van €200 nadat ze slechts €100 gestort hebben.

✅ Welke bookmaker heeft de beste stortingsbonus?

De stortingsbonussen die de bookmakers aanbieden verschillen van elkaar. Ze kunnen bijvoorbeeld verschillen op vlak van het maximale bonusbedrag of de moeilijkheidsgraad van de inzetvereisten. Bij mybookmakers.nl vergelijken we alle varianten van de stortingsbonussen op deze pagina.

Let op: deze informatie is zonder garantie.

De algemene voorwaarden van de bookmakers zijn van toepassing.

💰 Hoe werkt een stortingsbonus?

Bij een stortingsbonus, wordt de eerste storting van een speler bij een bookmaker gebruikelijk aangedikt met een bepaald percentage. Een klassieke deposit bonus heeft vaak een bonuspercentage van 100% op een storting tot maximum €100. In het geval van die bonus, start de speler met een speelkrediet van €200 nadat ze slechts €100 gestort hebben.

Naast de klassieke eerste stortingsbonus, zijn er ook nog andere types stortingsbonussen. Waaronder: gratis weddenschappen, odds boosts en risicoloze weddenschappen.

Opgelet: je kan het bonusbedrag niet meteen laten uitbetalen. Daarvoor moet je eerst de bonusvoorwaarden vervullen. Er is een minimum rondspeelvoorwaarde, om de bonus om te zetten in echt geld. De speler moet zijn bonussaldo een paar keer inzetten om het om te zetten in echt geld. Dan kan je pas een uitbetaling aanvragen.

Hier op MyBookmakers.NL, kan u meer informatie terugvinden over de minimum rondspeelvoorwaarde.

💡 Wat is een eerste stortingsbonus?

Een eerste stortingsbonus, is de klassieke deposit bonus. Het is een welkomstbonus en enkel van toepassing voor nieuwe spelers. Nadat de spelers voor de eerste keer geld storten op hun account, ontvangen zij een bonusbedrag cadeau van de bookmaker.

❓ Zijn er ook stortingsbonussen voor bestaande spelers?

Natuurlijk bestaan er ook stortingsbonussen voor bestaande spelers. Deze komen wel minder vaak voor dan de klassieke eerste stortingsbonussen voor nieuwe spelers. Er zijn veel bookmakers die bonussen aanbieden aan hun bestaande klanten om hun loyaliteit te belonen. De meest populaire stortingsbonus voor spelers die opnieuw geld storten op hun account, is de reload bonus.

💶 Kan ik mijn stortingsbonus meteen laten uitbetalen?

Op papier klinkt het aanbod van een stortingsbonus geweldig. Met een 100% stortingsbonus wordt jouw €100 meteen aangedikt tot €200. Zo gemakkelijk werkt het helaas niet. Het bonusbedrag kan niet onmiddellijk worden uitbetaald. Daarvoor moet je eerst de bonusvoorwaarden vervullen. Deze voorwaarden kunnen geweldig verschillen per bookmaker.

Ze worden gebruikelijk duidelijk gecommuniceerd in de algemene voorwaarden van de bookmaker.

De stortingsbonus en de welkomstbonus

Wanneer een nieuwe speler zich registreert bij een bookmaker, dan ontvangt hij of zij gebruikelijk een stortingsbonus of welkomstbonus. Waaruit bestaat deze bonus? Dan hangt af van de bookmakers zelf, maar ze kunnen onderling geweldig verschillen. Daarom zullen wij u op deze pagina alles uitleggen met betrekking tot stortingsbonussen.

De stortingsbonus, ofwel deposit bonus bestaat traditioneel uit een bonuspercentage dat toegevoegd wordt aan de storting van de speler. De stortingsbonus is beschikbaar voor nieuwe spelers in de vorm van een eerste stortingsbonus. Voor reeds geregistreerde spelers, is een stortingsbonus beschikbaar in de vorm van een reload bonus. De andere veelvoorkomende bonussen zijn: free bets (gratis weddenschappen), odds boosts en risk-free bets (risicoloze weddenschappen).

De speler moet wel de bonusvoorwaarden vervullen om de stortingsbonus om te zetten in echt geld op zijn of haar account. Wat houden die voorwaarden dan in? De meest traditionele voorwaarde is dat de bonus een minimum aantal keer ingezet, ofwel rondgespeeld, moet worden. De bookmakers noemen dit de minimum rondspeelvoorwaarde, maar dat is vaak verbonden aan enkele andere inzetvereisten. Je hebt een beperkt aantal dagen om je bonus vrij te spelen en er is een minimum quotering voor de sportevenementen waarop je kan je inzetten.

Zodat u gemakkelijk de stortingsbonus kan vinden die het beste bij u past, hebben wij op MyBookmakers.nl een overzicht samengesteld met de beste stortingsbonus varianten die aangeboden worden door de bookmakers.

💡 Stortingsbonus - bonusvoorwaarden

De belangrijkste factor om rekening mee te houden wanneer je gratis weddenschap bonussen vergelijkt, zijn de inzetvereisten. Zoals we al eerder vermeld hebben, is de rondspeelvoorwaarde de belangrijkste. Het is geweldig om het hoogste bonusbedrag aangeboden te krijgen, maar als je het een oneindig aantal keer moet inzetten om bedrag vrij te spelen, dan wordt het risico heel groot dat je de bonus zal verspelen. De verschillen tussen de verschillende voorwaarden onder de bookmakers zijn heel duidelijk. Zo zal je het bonusbedrag heel gemakkelijk kunnen vrijspelen bij de ene bookmaker en zal je voor eeuwig moeten spelen bij de andere bookmaker.

En de tijdsperiode is een beslissende factor in de haalbaarheid: bij sommige bookmakers moet je het bonusbedrag binnen de 30 dagen ingezet hebben, andere bookmakers geven u langer de tijd. Het is natuurlijk makkelijker om het bonusbedrag in te zetten over een langere tijdspanne dan dat je het mogelijks hoge bedrag moet inzetten in een korte tijdsduur.

Bookmakers met i DEAL 1

Als je kiest voor een specifieke bookmaker welkomstbonus, hou dan rekening met de bonusvoorwaarden.

Stortingsbonus - welke varianten zijn er?

De ene stortingsbonus is natuurlijk de andere niet. Er zijn vele verschillende types stortingsbonussen. Deze bespreken we hieronder. We maken specifiek een onderscheid tussen de volgende types stortingsbonussen:

 1. Stortingsbonus (Deposit bonus)
 2. Free bets (Gratis weddenschappen)
 3. Risk-free bets (Risicoloze weddenschappen, vaak als een weddenschap verzekering)
 4. Mobiel bonus (Mobile bonus wordt aangeboden als je via een mobiel apparaat speelt)
Owlie bookmaker bonussen vinden nl

Sportwedden stortingsbonus

De klassieke stortingsbonus, ofwel deposit bonus, is een populair voorbeeld van de sport wedden bonus. De eerste storting van de speler wordt dan vermenigvuldigd met een bonuspercentage, dat bonusbedrag wordt dan toegevoegd aan het startsaldo van de account. Normaalgezien moet je dat bonusbedrag dan 5x tot 15x inzetten, ofwel rondspelen, om het vrij te spelen. Deze minimum rondspeelvoorwaarde verschilt onder de bookmakers.

Free bets

Sommige bookmakers bieden ook gratis weddenschappen, ofwel free bets, aan. Gratis weddenschappen en gratis speelkrediet kan door de speler omgezet worden in echt geld, als ze het correct en succesvol inzet op sportevenementen. Om sommige free bets te ontvangen moet je soms zelfs niet eens te storten op je account, dit is uiteraard heel interessant voor nieuwe spelers. Sommige andere gratis weddenschappen zijn wel verbonden aan een bepaald stortingsbedrag.

Klik hier voor een volledig overzicht van de free bet bonus.

Risk-free bets

Risicoloze weddenschappen, ofwel Risk-free bets, worden maar zelden aangeboden als stortingsbonus. Bij een risk-free bet, plaatst de speler een sportweddenschap voor een bepaalde som. Als hij of zij deze weddenschap verliest, dan zal de bookmaker het bedrag terugstorten. Dit gebeurt vaak in de vorm van een bonus of een gratis weddenschap.

Mobile bonus

Mobiele bonussen zijn niet erg gebruikelijk, maar sommige bookmakers hebben een aanbieding voor spelers die een eerste storting maken via hun mobiel apparaat. Het is vandaag de dag zeer voorkomend dat spelers rechtstreeks hun sportweddenschappen plaatsen via hun mobiele telefoon. Daarom willen de bookmakers de spelers stimuleren of zowel te wedden via de browser als hun app.

Op deze pagina kan je alle informatie vinden over bookmaker apps en mobiele bonussen.

Nederlandse bookmakers 2

Controleer altijd of de welkomstbonus uit één of meerdere bonussen bevat.

Eerste stortingsbonus - voorbeeld

De stortingsbonus, ofwel deposit bonus, bestaat traditioneel uit een bonuspercentage dat toegevoegd wordt aan de eerste storting van de speler. Dat bonuspercentage is gebruikelijk 100%. Hieronder geven we een fictief voorbeeld van een eerste stortingsbonus en doorlopen we stap voor stap hoe de bonus vrijgespeeld kan worden.

Voorbeeld: de bookmaker biedt een 100% eerste stortingsbonus aan tot maximum €100. De inzetvereisten zijn: een minimum quotering van 2,00 en een rondspeelvoorwaarde van 6x.

 1. De speler in dit voorbeeld registreert zich en stort €50.
 2. Soms moet de speler tijdens het registreren aangeven dat hij of zij de bonus of de bonus code wil gebruiken.
 3. De bookmaker zal dan een bonus van €50 toewijzen aan de account van de speler.
 4. De rondspeelvoorwaarde is 6x, dat betekent dus dat de waarde van het bonusbedrag 6 maal rondgespeeld moet worden. 6 x €50 = €300.
 5. Alle sportweddenschappen waarop de speler inzet, moeten een minimum quotering hebben van 2,00.
 6. Je kan het bonusbedrag ook inzetten op sportevenementen met een lagere quotering, maar die weddenschappen zullen dan niet meetellen voor de minimum rondspeelvoorwaarde.
 7. Het geld dat overblijft nadat de minimum rondspeelvoorwaarde is vervult, wordt dan aan het account toegevoegd als echt geld.
 8. Er is gebruikelijk ook een deadline om de bonusvoorwaarden van de stortingsbonus te vervullen.
💡 Jouw stortingsbonus inzetten

Het voorbeeld dat hierboven is weergegeven is een fictief voorbeeld. Opgelet: lees de algemene voorwaarden van de bookmaker altijd aandachtig na voordat je jezelf registreert. In het voorbeeld dat hierboven is weergegeven, was de rondspeelvoorwaarde van de bookmaker slechts enkel van toepassing op het bonusbedrag. Veel bookmakers betrekken ook het gestorte bedrag in de minimum rondspeelvoorwaarde.

Als we dit zouden toepassen op het bovenstaande voorbeeld, dan zou de minimum rondspeelvoorwaarde bestaan uit 6x stortingsbedrag (€50) + 6x bonusbedrag (€50). Dat komt dus neer op € 100 x 6 ofwel een minimum rondspeelbedrag van €600.

Het voordeel hiervan is dat al het geld kan gebruikt worden om het rondspeelbedrag te behalen. Wanneer dat bedrag enkel wordt berekend op basis van het bonusbedrag, dan moet de speler vaak eerst met het gestorte geld spelen voordat hij kan spelen met het geld van de bonus.

Kopie von Ohne Titel 3

De rondspeelvoorwaarde heeft een grote invloed of je de stortingsbonus kan vrijspelen.

Beste sportwedden stortingsbonus

Leuke uitleg allemaal, maar wat is nu de beste stortingsbonus?

Dat is een eenvoudige vraag, maar er zijn verschillende factoren wanneer het aankomt op de beste stortingsbonus. Sommigen zullen enkel afgaan op het bonusbedrag. Sommige bookmakers bieden een stortingsbonus tot €200 en anderen tot €300. Maar in de meeste gevallen bieden de bookmakers een eerste stortingsbonus aan tot €100 om hun nieuwe spelers te verwelkomen.

Het bonusbedrag is slechts 1 factor van de stortingsbonus en kan niet bepalen welke bonus de beste is. De tweede factor is het bonuspercentage en die heeft een grote invloed. Want een bonus die vermenigvuldigd wordt met 200% is duidelijk beter dan een bonuspercentage van 100%. In de meeste gevallen zullen de bookmakers een 100% bonuspercentage aanbieden, maar sommigen bieden een hoger of lager percentage aan.

Wanneer je stortingsbonussen vergelijkt, zijn de inzetvereisten heel belangrijk.

De rondspeelvoorwaarde, de minimum quotering en de bonus tijdslimiet. Een rondspeelvoorwaarde van 5x is beter dan 10x. Een minimum quotering van 1,5 is veel interessanter dan 2,00. Dat verhoogt uw kansen om de bonus vrij te spelen. Tenslotte is er de bonus tijdslimiet. Een langere limiet is altijd in het voordeel van de speler. Gebruikelijk krijgen spelers een tijdslimiet tussen 7 en 90 dagen om een bonus vrij te spelen.

Er zijn nog andere aspecten waar je rekening mee moet houden. Zijn er bonussen voor bestaande spelers? Hoe is de gebruiksvriendelijkheid? Een bookmaker die niet transparant is, maakt geen goede indruk. Tenslotte kijken wij ook altijd naar de betaalmethodes die aangeboden worden, dat kan een groot verschil maken.

✅ Stortingsbonussen vergelijken - de factoren
 • Bonusbedrag (hoeveel is de stortingsbonus?)
 • Bonuspercentage (met hoeveel procent zal het gestorte bedrag vermenigvuldigd worden?)
 • Rondspeelvoorwaarde (Hoeveel keer moet het bonusbedrag en het gestorte bedrag ingezet worden?)
 • Minimum quotering (wat is de minimum quotering voor sportweddenschappen zodat ze meetellen voor de rondspeelvoorwaarde)
 • Bonus tijdslimiet (hoeveel tijd heb je om de bonusvoorwaarden te vervullen?)
 • Extra bonussen (zijn er andere bonussen dan de stortingsbonus onderdeel van de welkomstbonus? Bijvoorbeeld: free bets, verhoogde odds?)
 • Bonus voor bestaande spelers (is er een reload bonus?)
 • Gebruiksvriendelijkheid (Hoe gebruiksvriendelijk is de site van de bookmaker? Hoe transparant zijn de algemene voorwaarden en de bonusvoorwaarden?)
 • Betaalmethodes (Welke betaalmethodes kan je gebruiken om de bonus te krijgen? Kan ik de bonus krijgen met iDEAL?)
 • Beveiliging (Wat is de reputatie van de bookmaker? Beschikken ze over een goklicentie voor de Nederlandse markt? Hoe zijn de klantenbeoordelingen?)
Owlie beste bookmaker bonussen nl

Stortingsbonus voor bestaande spelers

Een stortingsbonus is in de meeste gevallen een welkomstbonus voor nieuwe spelers, maar er zijn ook stortingsbonussen voor bestaande klanten. Deze worden vaak reload bonussen genoemd, omdat je ze kan gebruiken om uw saldo te 'herladen'. Deze bonus werkt exact hetzelfde als de klassieke eerste stortingsbonus. Je stort geld op uw account en de bookmaker zal dat dan aandikken met een bepaalde factor. Als je de bonusvoorwaarden vervult natuurlijk.

Opgelet: de inzetvereisten voor een reload bonus zijn vaak moeilijker om te vervullen dan deze van een welkomstbonus. We raden deze bonus enkel aan voor de meer ervaren spelers.

💡 Stortingsbonus voor bestaande spelers - tips

De stortingsbonus voor bestaande spelers is heel interessant voor mensen die regelmatig spelen en geld storten bij hun bookmaker voor sportweddenschappen. Ook voor beginners kan een interessante reload bonus een beslissende factor zijn om voor een bepaalde bookmaker te kiezen. Zo kan je tenslotte elke keer opnieuw genieten van deze bonus. Online wedden is tenslotte altijd leuker met een bonus!

Nederlandse bookmakers 1

Als je voor een bookmaker kiest, controleer dan of ze ook regelmatig bonussen aanbieden aan hun bestaande spelers.

Eerste stortingsbonus - samenvatting

 • De stortingsbonus is de meest voorkomende sportwedden bonus. Bijna iedere bookmaker zal het aanbieden.
 • Het bonuspercentage waarmee het gestorte bedrag vermenigvuldigd wordt is gebruikelijk 100%. Hogere of lagere percentages zijn zeldzaam, maar worden wel aangeboden.
 • Het is belangrijk om alle bonusvoorwaarden te overwegen en om je niet blind te staren op het bonusbedrag. De inzetvereisten van de stortingsbonus zijn: de minimum quotering, de rondspeelvoorwaarde en de bonus tijdslimiet.
 • Bepaalde bookmakers zullen ook stortingsbonussen aanbieden aan bestaande spelers. Deze bonus noemen ze een reload bonus.