Bookmaker vergelijking header

Bookmaker vergelijking

Met dit overzicht zal je jouw perfecte bookmaker vinden.

Beste bookmakers 2021

Online sportwedden wordt elk jaar populairder, wereldwijd. Het is dan ook geen verrassing dat vanaf oktober 2021, de bookmakers massaal naar Nederland komen. Zodat je het overzicht niet verliest, hebben wij een bookmaker vergelijking opgesteld.

Alle bookmakers bieden verschillende bonussen aan en alle bonussen verschillen drastisch van elkaar. Daarom kan je via ons overzicht, alle factoren vinden waarop je als speler moet letten wanneer je voor een bepaalde bookmaker kiest.

Disclaimer

Sportwedden opties zijn momenteel beperkt in Nederland. Indien u twijfelt of online wedden via bookmakers wel legaal is in uw land van verblijf, controleer dan de wetgeving voordat u zich registreert.

Bookmaker FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden over bookmakers.

✅ Welke bookmaker is de beste?

Wat is de beste bookmaker? Dit onderwerp is al lang een bron van discussie onder de spelers. Er zijn namelijk heel wat factoren waar je rekening moet mee houden zoals: het wedaanbod, de veiligheid, de klantendienst, quoteringen en de bookmaker bonussen.

Naast die factoren, die je objectief kan beoordelen, zijn er ook persoonlijke voorkeuren die heel subjectief zijn zoals de design van de site.

Uiteindelijk is de beste bookmaker voor jou, gebaseerd op al deze factoren. Hieronder bespreken we alle factoren waarop wij bookmakers evalueren.

❓ Hoeveel online bookmakers zijn er?

Het is onmogelijk om een exact aantal te geven. Dankzij het internet, zijn er heel wat opties voor de spelers en er komt elke week wel ergens een nieuwe bookmaker op de markt.

Momenteel is Toto, de enige bookmaker met een goklicentie voor de Nederlandse markt. Vanaf september 2021, kunnen andere bookmakers de markt betreden.

✖️ Welke bookmaker heeft de beste quoteringen?

Elke bookmaker heeft verschillende quoteringen per sport, dat maakt het heel moeilijk om de beste bookmaker te vinden voor alle quoteringen.

Als je als speler graag speelt op verschillende sporten, is het misschien interessant om jezelf te registreren bij verschillende bookmakers. Zodat je altijd kan wedden met de beste quoteringen per sport.

💰 Welke bookmaker heeft de beste bonus?

Spelers moeten verschillende factoren evalueren om te bepalen wat de beste bookmaker bonus is. Want aan elke bonus zijn er bonusvoorwaarden verbonden, bijvoorbeeld: bonusbedrag, bonuspercentage, rondspeelvoorwaarde, minimum quotering etc.

De voorwaarden bepalen altijd hoe interessant de bonus is, omdat ze een grote invloed hebben op de moeilijkheidsgraad van de bonus. Wij bij MyBookmakers.nl, evalueren bonussen altijd op basis van al deze factoren. Zo kunnen wij, en andere spelers, bepalen welke bonus voor ons de beste is.

Meer informatie over het bepalen van de beste bookmaker bonus, kan u hier terugvinden.

🎁 Wat is een bookmaker welkomstbonus?

Bookmakers geven welkomstbonussen aan hun nieuwe spelers om aan te trekken tot hun diensten.

Wanneer een speler een account aanmaakt bij een bookmaker, ontvangt hij of zij een welkomstbonus. Een welkomstbonus kan bestaan uit één of meerdere bonussen.

Om bepaalde bonussen te ontvangen, moet de speler vaak minimum één keer geld storten op zijn of haar account.

💡 Welke bookmakers zijn veilig?

Omdat de sportwedden sector al jaren aan het groeien is, komen er ook elk jaar heel wat nieuwe bookmakers op de markt. En het is niet aangeraden om je bij elke bookmaker te registreren, want sommige bookmakers garanderen niet de nodige veiligheidsmaatregelen voor de spelers.

Onze gouden regel is: registreer enkel bij bookmakers die beschikken over een Europese goklicentie.

Enkel de bookmakers die over zo'n licentie beschikken, zijn legaal en beschermen jouw stortingen. Daarom worden er enkel bookmakers met deze vergunning vermeld op MyBookmakers.nl.

De beste bookmakers voor sportwedden 2021

Welke bookmaker is de beste? Steeds meer spelers stellen deze vraag. Het is een belangrijke vraag, want het aanbod wordt wereldwijd groter en groter. Dat maakt het moeilijk om die vraag te beantwoorden. Net zoals het moeilijker wordt om te bepalen welke bonus de beste is. Bij MyBookmakers.nl willen we u daarom helpen om die vraag te beantwoorden. Op deze pagina geven we u een overzicht van alle factoren die belangrijk zijn in de zoektocht naar de bookmaker die de beste is voor u.

Het MyBookmakers.nl team bestaat uit drie internationale experten met jaren ervaring in online sportwedden. En wij delen graag onze kennis met jou op deze pagina, om de beste bookmakers te vinden. Op deze vraag is er zelden een eenvoudig antwoord, want elke bookmaker heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Daarom moet je als speler altijd eerst deze vraag stellen: naar wat ben ik op zoek?

Om je te helpen in de zoektocht naar jouw beste bookmaker, hebben we een bookmaker checklist opgesteld.

Bijvoorbeeld: ben je altijd op zoek naar de beste bookmaker quoteringen? Of ben je eerder op zoek naar de beste (of hoogste) bookmaker bonus? Er zijn duidelijk heel wat factoren om te overwegen en heel wat vragen die je jezelf moet stellen.

Hieronder geven we jou alle criteria waarop wij alle bookmakers evalueren en een woordje uitleg. Tenslotte, zal je hier ook nog een handige bookmaker checklist terugvinden met alle belangrijke vragen die je moet stellen. Zo zal jij, snel en eenvoudig, de beste bookmaker voor jou vinden.

Nederlandse bookmakers 3

Je moet heel wat factoren evalueren in je zoektocht naar de beste bookmaker.

Bookmakers vergelijken- onze criteria

Wanneer je voor een sportwedden bookmaker kiest, zullen jouw persoonlijke voorkeuren altijd een belangrijke rol spelen. Maar, naar onze mening, zijn er enkele factoren die zeer belangrijk zijn wanneer wij een bookmaker evalueren.

Daarom heeft MyBookmakers.nl een lijst opgesteld met negen belangrijke criteria waarop je moet letten. Zo kies je zeker voor een bookmaker, die het beste jouw behoeften kan bevredigen.

💡 De 9 criteria waarmee wij bookmakers vergelijken
 • Gokaanbod: Op welke sporten kan je inzetten? Op welke competities en tornooien kan je inzetten? Kan je live spelen? Kan je live streamen?
 • Quoteringen: hoe interessant zijn de quoteringen in vergelijking met andere bookmakers?
 • Bookmaker bonus: Hoe interessant zijn de bonus aanbieding van de bookmaker? Zijn er naast de welkomstbonus ook bonussen voor bestaande spelers? Hoe regelmatig zijn de promoties?
 • Gebruiksvriendelijkheid: hoe gebruiksvriendelijk is de site? Is het ontwerp en de structuur van de site duidelijk? Is de uitleg op de site duidelijk en eenvoudig te begrijpen?
 • Sportwedden app: is er een interessante mobiele bonus? Heeft de bookmaker zijn eigen app voor Apple of Android?
 • Betaalmethodes: welke betaalmethodes worden er aangeboden door de bookmaker? Is het mogelijk om populaire betaalmethodes te gebruiken zoals iDEAL en Paypal? Hoe snel is de uitbetaling?
 • Klantendienst: is er een Nederlandse klantendienst? Hoe eenvoudig is het om de klantendienst te contacteren? Hoe snel antwoorden ze? En zijn de medewerkers vriendelijk?
 • Beveiliging: beschikt de bookmaker over Nederlandse of Europese licentie? Is de website veilig versleuteld? Zijn er reviews van de spelers? Is er informatie beschikbaar over onderwerpen zoals gokverslaving?
 • Overige criteria: biedt de bookmaker ook andere diensten aan? Is de bookmaker verbonden met de sportwereld, bijvoorbeeld door sponsoring?


💡 Klik hier voor een volledig overzicht van alle Nederlandse bookmakers.

Owlie vergelijken nl

Beste bookmaker quoteringen 2021

Elke bookmaker heeft zijn eigen systeem om zijn eigen quoteringen te bepalen. Vaak heeft elke bookmaker ook verschillende quoteringen per sport, dat maakt het dus heel moeilijk om de beste bookmaker te vinden voor alle quoteringen.

Het is gebruikelijk dat de bookmakers de quoteringen niet zelf berekenen. Ze schakelen externe partners is die gespecialiseerd zijn in het berekenen van quoteringen. Daarom hebben veel bookmakers gelijkaardige of exact dezelfde quoteringen.

De quoteringen worden berekend op basis van: het verleden (statistieken), het heden (experten kijken naar welke ploegen in vorm zijn, en of er blessures en schorsingen zijn) en de markt (als er massaal wordt ingezet op een ploeg, dan zullen de quoteringen automatisch dalen).

✅ Quotering vergelijking: de uitbetalingsratio

Een belangrijke factor om de quoteringen te vergelijken is de zogenaamde uitbetalingsratio, ofwel de verhouding van de uitbetaling. Dit geeft het percentage van de inzetten aan dat door de bookmaker aan de speler wordt uitbetaald voor zijn of haar weddenschap. Bij een waarde van 100 procent, spreekt men van een eerlijke waarde.

Maar deze waarde zal geen enkele bookmaker aanbieden, want dit zou de bookmakers op de lange termijn in een faillissement brengen. Bij de beste bookmakers kan je uitgaan van 90-95 procent uitbetalingsratio. Het resterend percentage gaat naar de bookmaker.

Kopie von Ohne Titel 3

Iedere speler wil een maximale winst maken op zijn of haar sportweddenschappen, zoek daarom naar een bookmaker met interessante quoteringen.

De bookmaker checklist

Volg stap voor stap onze bookmaker checklist om de juiste bookmaker voor jou te vinden.

 1. De eerste indruk
  Dit een oude wijsheid. Het is belangrijk dat de website van de bookmaker een goede eerste indruk op u nalaat. Goede bookmakers willen dat hun ontwerp modern en duidelijk is. Ook de teksten op de site horen geschreven te zijn in correct Nederlands. Een slechte vertaling is een slecht signaal. Ook aanbevelingen van bekende clubs en atleten zijn een teken van kwaliteit.
 2. Speel enkel via bookmakers met geldige goklicenties
  Natuurlijk zijn goede quoteringen en promoties leuk, maar, je moet altijd eerst controleren of de bookmaker veilig en te vertrouwen is. De meest eenvoudige manier om dat te ontdekken, is door te controleren of de bookmaker over de nodige goklicentie(s) beschikt. Er zijn verschillende autoriteiten die licenties uitreiken die geldig zijn binnen Europa. In de meeste gevallen zal je deze licenties vinden in de voettekst hun website.
 3. Controleer het sportweddenschappen aanbod
  Als je slechts af en toe inzet op een sportwedstrijd, dan is dit niet zo belangrijk. Elke bookmaker zal de populaire matchen aanbieden. Maar als je graag inzet op kleinere sporten of speciale weddenschappen plaatst, dan controleer je best het aanbod van de bookmaker.
 4. Controleer of er andere diensten worden aangeboden
  Sommige bookmakers bieden live streaming diensten aan. Een andere populaire functie is 'cashout functie´, via deze functie kan je jouw weddenschap vroegtijdig annuleren. Veel spelers gebruiken deze functie om hun winst vroegtijdig veilig te stellen.
 5. Bekijk de 'algemene voorwaarden' en andere bookmaker voorwaarden grondig
  Niemand wil vrijwillig de volledige 'algemene voorwaarden' van een bookmaker lezen. Maar we raden het toch ten zeerste aan. Want er zijn valkuilen, zeker bij minder bekende bookmakers, die je wil vermijden. Bijvoorbeeld: sommige bookmakers rekenen je een soort kost aan om je account te beheren, als je het account niet gebruikt voor een lange tijd. Zo'n onaangename verrassingen wil je dus absoluut vermijden.
 6. Welke betaalmethodes worden er aangeboden?
  Grote bonussen zijn leuk voor de spelers, maar dat is nutteloos als je moeilijk geld kan storten of laten uitbetalen. Het is belangrijk om te controleren of je veilige en gekende betaalmethodes kan gebruiken. Daarnaast kies je liefst voor een bookmaker die efficiënte betalingsmethodes zonder kosten kan aanbieden. Opgelet: sommige banken rekenen ook kosten aan voor bookmaker transacties.
 7. Bekijk de huidige sportwedden bonussen
  De bookmaker bonus is zeer belangrijk voor nieuwe spelers. Want iedere speler ontvangt met veel plezier die extra toegift op zijn of haar rekening. Maar let op: niet alle bonussen zijn gelijk! Sommige bookmakers hebben heel eenvoudige bonusvoorwaarden waardoor je snel je bonusbedrag in echt geld kan omzetten. Andere bookmakers geven je bijna onmogelijke voorwaarden, waardoor de bonus bijna geen waarde heeft. We raden je daarom aan om de algemene voorwaarden en de bonusvoorwaarden van de bookmaker te controleren.
 8. Beschikken ze over een kwalitatieve Nederlandstalige klantendienst?
  Als het om geld gaat, wil iedereen een maximale beveliging. Daarom dat de klantendienst heel belangrijk is voor bookmakers. Wij verkiezen bookmakers met een Nederlandstalige live chat boven bookmakers met lange wachttijden in het Engels. Daarom is het aangeraden om dit te controleren.
 9. Heeft de bookmaker zijn eigen app?
  Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone. Het is daarom ook logisch dat veel spelers enkel geïnteresseerd zijn in bookmakers met een app. Sommige bookmakers bieden zelfs een speciale bonus aan voor spelers die storten op hun account via hun smartphone. De zogenoemde mobiele bonus.
 10. Hoe zijn de reviews van andere spelers?
  Er zijn een heel wat spelers die verschillende bookmakers uitproberen en dan vervolgens online recensies plaatsen. Daarom raden wie iedereen aan om te kijken welke ervaringen andere spelers hadden met de bookmaker.
Bookmaker checklist

Overloop onze bookmaker checklist zodat je de bookmaker kiest die het beste bij u past.