Gokadvertenties aanwezig. Opt-out voor deze site als je deze niet wilt zien: klik hier

Veilig wedden op sport

Wedden op sport kan leuk zijn, maar voor sommige ook heel gevaarlijk. Op het Mybookmakers.nl werken allemaal sport- en gokfanaten. We spelen omdat we op deze manier sportwedstrijden nog net wat spannender kunnen maken en delen onze bevindingen met jou. Alleen we zijn ons ook goed bewust van de gevaren van het gokken en het is belangrijk dat jij je hier ook van bewust bent voordat je begint met spelen.

Gokken is een spel waarbij het huis altijd wint.

Natuurlijk kan je als speler wel eens een weddenschap winnen, maar uiteindelijk verdienen de bookmakers altijd het meeste geld. Anders zouden ze failliet gaan. Zelfs de professionele gokkers winnen maar in iets meer dan 50% van de gevallen. Dit zijn gokkers die vaak zeer uitgebreid data onderzoek doen en gebruik maken van ingewikkelde computermodellen. Daarmee verdienen ze goed geld, maar steken hier ook heel veel tijd en vaak ook hun eigen geld in.

Wees je ervan bewust dat bookmakers gebruikmaken van enorm veel data en dataexperts om ervoor te zorgen dat ze nooit verlies leiden. Hoe veel jij ook denkt te weten van een sport, de bookmaker weet altijd meer.

Je kunt dus best af en toe een weddenschap winnen. Maar als jij wekelijks weddenschappen plaatst, dan kan je er vanuit gaan dat je op de lange termijn altijd zal verliezen.

Speel dus verantwoord en wed op sport om een wedstrijd net dat extra beetje spanning te geven, niet om er rijk van te worden. Want die kans is voor de lange termijn heel klein.

Dit zijn onze belangrijkste tips voor het verantwoord wedden op sport:
  • Gebruik een budgetcalculator

Op de websites van de meeste legale Nederlandse bookmakers vind je een budgetcalculator. Hiermee kan je uitrekenen wat voor jou een verantwoord bedrag is om in te zetten op sport, gebaseerd op je inkomen en andere uitgaven.

  • Stel speellimieten in

Alle legale Nederlandse bookmakers geven je de kans om speellimieten in te stellen. Hiermee kan je onder ander het maximale bedrag dat je kunt inzetten, kunt verliezen en de tijd die je op een bookmaker kunt doorbrengen regelen.

  • Druk op tijd op de noodknop

Als je doorkrijgt dat je gokgedrag problematisch wordt, bijvoorbeeld doordat het invloed begint te hebben op je financiële situatie of je relatie met mensen om je heen, dan is het tijd om op de noodknop te drukken. Dat doe je door je in te schrijven bij het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks). Hiermee kan je jezelf voor bepaalde tijd uitsluiten van kansspelen bij alle aanbieders in Nederland.

  • Gok niet als je jonger dan 24 bent

Uit veel onderzoeken is gebleken dat jongvolwassen onder de 24 veel meer aanleg hebben om verslaafd te raken aan gokken. Wees dus verstandig en bescherm jezelf hier tegen. Begin niet met gokken als je jonger dan 24 bent.

Als je deze tips in acht neemt dan is de kans al een stuk kleiner dat je aan gokken verslaafd zal raken.

Wanneer je toch problemen ervaart als gevolg van het gokken, dan kan je aankloppen bij verschillende hulpinstanties zoals:

Wees verstandig, speel verantwoord.

- Het Mybookmakers team


Wat kost gokken jou png