18 wat kost gokken jou logo

Gokadvertenties aanwezig. Opt-out voor deze site? klik hier

Veilig wedden op sport

Wedden op sport kan leuk zijn, maar voor sommige ook heel gevaarlijk. Bij Mybookmakers.nl werken allemaal sport- en gokfanaten. We spelen omdat we op deze manier sportwedstrijden nog net wat spannender kunnen maken en delen onze bevindingen met jou. Alleen we zijn ons ook goed bewust van de gevaren van het gokken en het is belangrijk dat jij je hier ook van bewust bent voordat je begint met spelen. Om deze reden geven we je op deze pagina graag extra voorlichting zodat sportwedden leuk blijft en je geen verslaving ontwikkeld.

Gokverslavingen kunnen namelijk leiden tot hele nare dingen, denk hierbij aan:

  • Lenen of zelfs stelen van geld van dierbare naasten om te kunnen blijven gokken
  • Verlies van vrienden, familie en andere belangrijke relaties door wangedrag
  • Het kwijtraken van je woning of andere bezitting door betalingsachterstanden

En talloze andere vervelende dingen.

Bekijk hieronder het verhaal van Robert, hij bouwde in rap tempo een schuld van € 30.000 door een gokverslaving.

Gokken is een spel waarbij het huis altijd wint.

Natuurlijk kan je als speler wel eens een weddenschap winnen, maar uiteindelijk verdienen de bookmakers altijd het meeste geld. Anders zouden ze failliet gaan. Zelfs de professionele gokkers winnen maar in iets meer dan 50% van de gevallen. Dit zijn gokkers die vaak zeer uitgebreid data onderzoek doen en gebruik maken van ingewikkelde computermodellen. Daarmee verdienen ze goed geld, maar steken hier ook heel veel tijd en geld in.

Wees je ervan bewust dat bookmakers gebruikmaken van enorm veel data en dataexperts om ervoor te zorgen dat ze zo min mogelijk verlies leiden. Hoeveel jij ook denkt te weten van een sport, de bookmaker weet altijd meer. Je kunt dus best af en toe een weddenschap winnen. Maar als je wekelijks weddenschappen plaatst, dan kan je er vanuit gaan dat je op de lange termijn altijd zal verliezen.

Speel dus verantwoord en wed op sport om een wedstrijd net dat extra beetje spanning te geven, niet om er rijk van te worden. Want die kans is voor de lange termijn heel klein.

Lees hier meer over veilig spelen bij de Kansspelautoriteit (KSA).

Dit zijn onze tips voor het verantwoord wedden op sport:

  1. Gebruik een budgetcalculator. Op de websites van de meeste legale Nederlandse bookmakers vind je een budgetcalculator. Hiermee kan je uitrekenen wat voor jou een verantwoord bedrag is om in te zetten op sport, gebaseerd op je inkomen en andere uitgaven.
  2. Stel speellimieten in. Alle legale Nederlandse bookmakers geven je de kans om speellimieten in te stellen. Hiermee kan je onder ander het maximale bedrag dat je kunt inzetten, kunt verliezen en de tijd die je op een bookmaker kunt doorbrengen regelen.
  3. Druk op tijd op de noodknop. Als je doorkrijgt dat je gokgedrag problematisch wordt, bijvoorbeeld doordat het invloed begint te hebben op je financiële situatie of je relatie met mensen om je heen, dan is het tijd om op de noodknop te drukken. Dat doe je door je in te schrijven bij het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks). Hiermee kan je jezelf voor bepaalde tijd uitsluiten van kansspelen bij alle aanbieders in Nederland.
  4. Gok niet als je tot een kwetsbare groep behoort. Dit zijn onder andere: minderjarigen (jonger dan 18), jongvolwassenen (18-23), personen die gokverslaafd zijn of zijn geweest, personen die in het Cruks staan ingeschreven en personen met een cognitieve beperking. Hoewel er officieel geen kansspelen aan deze kwetsbare groepen mogen worden aangeboden, nemen niet alle gokbedrijven dit (bewust dan wel onbewust) even serieus. De KSA en andere instanties houden dit voortdurend in de gaten maar kunnen weleens wat missen.

Als je deze tips in acht neemt, is de kans al een stuk kleiner dat je aan gokken verslaafd zal raken.

Wanneer je toch problemen ervaart als gevolg van het gokken, dan kan je aankloppen bij verschillende hulpinstanties zoals:

Wees verstandig, speel verantwoord.

- Het Mybookmakers team